historie

veiling

opbrengsten

projecten

nieuws

kavellijst 2015

kavelverhalen

sponsoren

contact

home

laatste update:
12-11-2015
© JuSt

Organisatie IMC - India/Ghana - Esther van Swieten

www.operationhandinhand.nl

Brieven:

September 2015
Maart 2014
Oktober 2013

Oktober 2010

Project Institue for Mother and Child (IMC)
Esther van Swieten
Tweede Willemstraat 25
9725 JG  Groningen

Terug naar projecten<


11 oktober 2010

Als eerste is er geld gegaan naar ons oudste project; de gezondheidspost in Dhapdhapi, India.
De post loopt nog steeds goed. Er wordt nog altijd 2x per week spreekuur gehouden, waar gemiddeld 50 patienten per dag komen. Dit betekent toch ongeveer 5000 patienten op jaarbasis. Een vaste dokter is er aanwezig, een verpleegster, iemand die de voorgeschreven medicijnen uitdeelt (apotheekmedewerker) en nog een ander die de administratie doet.
De patienten betalen 12 rupies eigen bijdrage, waarvan 2 worden afgestaan aan de lokale organiserende club, voor het gebruik van het gebouw. Dit is een fractie van de kosten die gemaakt worden en de rest wordt dus vanuit Nederland bekostigd.
De mensen zijn er heel dankbaar voor de geboden faciliteit en sommige patienten komen van 10 km. ver, dit betekent toch dat de kwaliteit van de dienst gewaardeerd wordt. In India zijn er het afgelopen jaar veel prijsstijgingen geweest, van met name voedsel maar ook de prijs van de medicijnen is gemiddeld met 30% toegenomen. Om deze reden wordt nu nagedacht de eigen bijdrage van de patienten te verhogen, maar vooralsnog lukt het om met het huidige budget rond te komen. Dus erg veel dank namens onze Indiase organisatie en alle mensen op het platteland die van de gezondheidsdienst gebruik hebben kunnen maken!

Het tweede project is de opvang voor geestelijk gehandicapten in Nkoranza, Ghana. Met de bijdrage van M&O van vorig jaar zijn afgelopen zomer alle matrassen vervangen van de 60 kinderen die verblijven in het opvanghuis. Dit was geen overbodige luxe. Sommige matrassen waren meer dan 15 jaar oud, hadden gaten, en waren zeer versleten en aan vervanging toe. Het hele opvanghuis (natuurlijk de gehandicapten zelf maar zeker ook de verzorgsters) is zeer blij met deze nieuwe aanschaf!! Zeer hartelijk dank vanuit Ghana!! 

Het derde project is waar geld heen is gegaan is de zorg voor vrouwen met een verzakking op het Nepalese platteland. Afgelopen voorjaar (april) is weer een Nederlandse delegatie naar Nepal geweest om in afgelegen gebieden vrouwen te helpen, de bijdrage van M&O heeft hen ondersteund in het werk wat zij hebben kunnen doen in de afgelegen gebieden. Voor aanstaande najar (november) staat de volgende actie alweer gepland.

Dit was een korte update, als we weer meer informatie vanuit onze projecten krijgen stuur ik het zeker aan je door! 

Hartelijke groet,

Esther van Swieten, IMC Nederland Terug<