historie

veiling

opbrengsten

projecten

nieuws

kavellijst 2015

kavelverhalen

sponsoren

contact

home

laatste update:
25-10-2015
© JuSt

Project MSC - Papua Indonisië - Kees de Rooij

Brieven:

December 2013
December 2012

Terug naar projecten<

informatie en foto's over de verdere afwerking van het aidscentrum voor kinderen in Merauke, PAPUA‏

5 december 2013

Bij deze , even tussendoor nog een mailtje voor U allen.
Eerstens bijtijds (tegen Kerst- tijd ben ik op kerstpatrouile in het binnenland) wil ik U allen hele mooie gezegende Kerstdagen toewensen en een heel voorspoedig 2014.  Moge de Zegen van de Heer u allen in het Nieuwe jaar geven wat we voor ons zelf verlangen en voor al onze dierbaren, vrienden en kennissen .
 Ik vind het nog steeds geweldig wat jullie elk jaar weer presteren voor ons de laatste nederlandse missionarissen in de missie...daarvoor moet je in deze tijd in Nederland, echt je hart op de goede plaats hebben,..om zoiets te willen doen.
Vandaar bij deze nog eens  hartelijk dank aan alle mensen die zich met enthousiasme inzetten voor de werkgroep M&O en het regelen van  de Veiling . Ik ben altijd erg blij met  uw bijdrage voor mijn werk ( mn de laatste twee jaar  het bouwen van een centrum voor de aids kinderen van Merauke en als het allemaal verder uitgegroeid is voor alle aids kinderen van Papua.( Merauke - Jayapura - Timika- Asmat enz...)

Met de afwerking van het eerste grote gebouw gaat het prima..wel iets langzamer als ik ingeschat had…Het begint  er al heel goed uit te zien..over een maand is de bouw zeker wel klaar.  Na Nieuwjaar kunnen we beginnen met de aanschaf van het meubulair enz.
Ik stuur wat laatste fotos mee , gemaakt in de afgelopen 10 dagen. Ondere andere dat truck’s ( 500 ) af en aan rijden om zand aan te voeren ( zie foto’s) om het terein rond het gebouw op te hogen.
 U ziet op sommige foto’s rechts acter een nieuw gebouw …in dat gebouw bevinden zich de keuken, de was gelegenheden , een eetzaal…badkamers enz voor de kinderen. Ik hoop  dat deze bouw half Januari klaar zal zijn..
En dan kunnen we een datum gaan bepalen voor  de officiele opening van het centrum ,het tehuis AMAM BEKAI CHEVALIER.  We zijn al  bezig met voorbereidende gespekken wat er geregeld moet worden door degenen ( de MSC) die het tehuis gaan runnen, het regelen van personeel enz..
Hopelijk hebt u via deze wat lange email en foto’s  enig idee van   hoe het project nog steeds via wens verloopt,
Nogmaals iedereen heel hartelijk bedankt.
In mijn mis intenties zal ik u allen (de Zoeterwoudse werkgroep M&O en de gulle donateurs) graag gedenken.



Met hartelijke groeten,
Pater Kees de Rooij  MSC

Kerst en Nieuwjaarsgroet 2013

Beste mensen van de Werkgroep Zoeterwoude MO,

Heel hartelijk bedankt voor de reactie op mijn email en de goede wensen van de werkgroep voor 2013.
Ik ben intussen weer goed gezond  terug uit het binnenland. In verschillende kampongs heb ik kerst en Nieuwjaar gevierd, feesten waar heel de bevolking aan meedoet en waar ze m n weken op voorbereiden. Zangkoren versieren van de kerk enz.

Ik zal proberen over een paar maanden weer wat foto's te sturen van het nieuwe tehuis voor Aidskinderen . Hopelijk dat de kap er dan opzit. We wachten op de ijzeren kapspanten en de dak bedekking van het gebouw vandaag hoorde ik dat het materiaal misschien pas eind Januari komt Maar ik houd de werkgroep zeker op de hoogte met foto documentie 

Nogmaals heel hartelijk voor alle financiële steun van de werkgroep M &O  Zoeterwoude,  door de jaren heen.
Als ik, als pastoor /ontwikkelingswerker, wat geslaagd ben met de voor de papua's  belangrijke  sosial economische  projecten  ( Rubber, bewustzijn cursussen, internaten, bouw, tropisch vruchtbomen project, af en toe wat financiële steun aan goede Papua  studenten op de universiteit bij het afstuderen enz), dan komt dat  vooral door de financiële steun van jullie Werkgroep. Van jullie financiële steun, is er geen cent, (hoe dan ook of waar dan ook ) verdwenen of niet goed gebruikt daar ben ik als penningmeester  nog altijd te veel  Nederlander voor (dus gelukkig geen Indonesiër, want die zijn niet bang om wat centen in eigen zak te laten verdwijnen, alias corruptie...
U kent dat mopje van de Belgen wel over de Nederlanders: wie heeft het koperdraad uitgevonden ???? Volgens de Belgen zijn dat de Nederlanders die zo lang aan een (koperen) cent trekken dat het koperdraad wordt ik hoor ook een beetje bij die Nederlanders, want ik ben nogal zuinig op de centjes.

Oké, ik ga afsluiten met ook U en heel de Werkgroep veel succes toe te wensen bij alle projecten in dit nieuwe jaar en daarbij voor jullie allen  ook een goede gezondheid in 2013.

Met hartelijke groeten,

Kees    MSC

18 december 2012

Beste lieve familie, vrienden en kennissen

 overmorgen ga ik met mijn rode jeep weer voor ruim 10 dagen de bush in ik bedoel naar het binnenland van Papua om daar mijn kerst en nieuwjaar te vieren met de mensen die me uitgenodigd hebben, mn i v m met een groot gezamenlijk kerst feest in de kampong Subur. , Subur is een van de kampongs waar de best producerende rubber boeren wonen... 

Terwijl ik zit te schrijven, schiet me te binnen dat ik vandaag 44 jaar geleden ( op 18 dec 1968) voor de eerste keer in Jakarta / Indonesië aankwam, en dat Papua  dus nu al 44 jaar mijn tweede vader / moederland is.

Ik durf best te zeggen dat ik nooit spijt heb gehad dat ik toen voor dit missionarisontwikkelingswerk -leven in Papua heb gekozen in ieder geval kan ik zeggen dat ik tot vandaag me er best goed thuis voel, en juist misschien vanwege de uitdagingen dat zo'n leven hier meebrengt, en daarbij creatief  te moeten in te spelen op allerlei moeilijkheden ik er altijd gezond bij ben gebleven .

De reden van deze email laat zich al wel raden nog een 10 dagen , en het jaar 2012 hoort al weer tot het verleden er is weer veel gebeurt in dit jaar. Iedereen zal , als ie wat terug denkt vanaf januari 2012 wel een boek aan verhalen kunnen, over alles en nog wat , wat je zoal mee gemaakt heeft.
Maar jammer genoeg ontbreekt me nu  de tijd om mijn verhalen op papier te zetten.(dat is een van mijn zwakke kanten.)

Beste mensen ik wil jullie allemaal op het einde van 2012  hele fijne mooie gezellige en ook gezegende kerstdagen toewensen en natuurlijk ook het allebeste voor 2013, a Wonderful New Year  2013.
Ik hoop voor ieder van jullie, jong of oud, een hele goede gezondheid en alle goeds en succes bij alles waar jullie mee bezig bent.
Wat mij zelf betreft moet ik erg dankbaar zijn dat ik zo 100% gezond ben en  fysiek nog werkelijk even veel uren kan werken als iemand van 40. Hier vragen de mensen me wel eens wat ik eet of  drink om zo vitaal te blijven antwoord is : heel veel , liters water drinken, gewoon fris water drinken. Sinds ik ruim 10 jaar geleden op gehouden ben met roken koffie drinken etc. voel ik me lichamelijk de laatste jaren fysiek steeds sterker worden geen klacht van dit of dat goed, verantwoord, eten en veel water drinken

Begin november ben ik nog 6 dagen  naar Bali geweest en heb ik daar een grote conferentie ( ongeveer 550 deelnemers uit 38 landen. Meegemaakt "hoe help je of wat kun je doen voor drugsverslaafden: The therepeutic communities.  Het was zeer geweldig kennis te kunnen maken met mensen van alle delen van de wereld;  Het was heel interessant en leerzaam.

Met de bouw van het tehuis, voor Aidskinderen van Merauke, gaat het ook goed de Kap en dakbedekking hoop ik eind januari er op te hebben. Dat alles is al besteld in Surabaya, maar ze zijn wat laat met de aflevering. De kosten van heel de ijzeren dak constructie een alle  zink  platen  die  goed dik gegalvaniseerd zijn komt op ruim 25.000 Euro. Intussen zijn de beneden vloeren ook gestort, ik de wc.s en badkamers zijn de tegelzetters al bezig.

Ik ben deze maand mijn foto toestel kwijt geraakt, en nu heb ik maar weinig laatste foto's van de bouw. Ik stuur wat foto's die op 5 nov 2012 gemaakt zijn als u ook een beetje vakman bent kun je wel inschatten dat de tweede verdieping nu ook zowat klaar is, en dat de kap er nu zo op kan bij een volgende brief zult u zeker foto's krijgen van de bouw met de kap erop hou ze me te goed.

Via deze email wil ik nog eens graag heel uitdrukkelijk alle donateurs, en met name ook de sponsor groepen uit zoeterwoude en ook uit Spaubeek (limburg) hartelijk danken voor alle giften die u mij voor deze bouw, een tehuis voor de Aids kinderen van Merauke, regelmatig toestuurt.... De foto's laten zien wat er met uw geld gebeurd is. Ook hartelijk dank voor jullie emails en me leven mijn excuses omdat ik af en toe in gebreke blijf om te antwoorden...

Volgens mijn uitvoeder van de bouw, hoopt hij eind mei - juni 2013 klaar te zijn met deze bouw en kunnen we beginnen met de opvang en het begeleiden van de aids kinderen van Merauke. U  ALLEN  MIJN HARTELIJKE  DANK.

Hier is het intussen alweer half een middernacht geweest... Ik ga sluiten  met hele hartelijke groeten...
MERRY  CHRISTMAS  AND  A  GOOD  NEW YEAR  2013...

PS,  misschien kom ik half januarie  een weekje naar Nederland, betaald door de regering hier;....blijkbaar moet ik enkele mensen begeleiden voor een bezoek aan nederland; het is geen vakantie voor me, dus ik kan niet overal op bezoek komen..... dan moet u wachten tot eind juni   juli, Augustus en September 2013...

daaaaaaag
Kees de Rooij  MSC

Terug<